11. tammi, 2022

Siskokultia ja vaalipuheita

Minulla on kaksi maailman parasta pikkusiskoa. Vaikka me kaikki kolme olemme täysin samoista vanhemmista, olen minä esikoisena selkeästi testiversio. Seuraaviin painoksiin ehti sitten parannetut käyttöominaisuudet, kuten ruskeat nappisilmät (kyllä, minä olen sisaruksista ainoa sinisilmäinen), käsittämätön kyky olla lihomatta (joo, ne syövät suklaata ja herkkuja varmaan enemmän kuin minä, muttei missään vaan näy) ja molemmilla on jättisuuri sydän, johon mahtuu ammatillista hoivaviettiä täysin tuntemattomia ihmisiä kohtaan (siinä missä minä olen se kaupallinen tyyppi, joka ei tosin myisi mummoaan eikä mitään muutakaan itselleen henkilökohtaisesti tärkeää, mutta muuten pelaa marginaaleilla ja myynnillä työkseen).

Me olemme ylpeästi Ämmiä, sillä kaikkien meidän nimemme alkavat samalla alkukirjaimella. Ikäeroa meillä on 1 v 4 kk ja 11 v. Emme me aina ole olleet koko joukolla paitoja ja peppuja. Joskus on erityisesti nuoremman kanssa vähän kipinöinyt ja otettu toviksi etäisyyttäkin. Hengitetty erillään, hyväksytty hiljalleen toisen erilaisuus. Kun nuorempi siskoni aikanaan syntyi, askartelimme (ja ihan taatusti minun ideastani, sorry äiti) äidille sairaalaan vietäväksi onnittelukortin, jossa oli legendaariseksi noussut jälkikirjoitus: ”Olisi se saanut kyllä olla poika”. Onneksi tuli tyttö, oikein hyvä pikkusisko siitä tulikin.

Tänään haluan kirjoittaa tuosta nuoremmasta pikkusiskostani, koska juuri nyt on ajankohtaista kertoa hänestä kaunista ja hyvää. Siskoni on ehdokkaana aluevaaleissa länsi-uudenmaan alueella eli mm. espoolaisena on sinulla häntä mahdollisuus äänestää. Miksi sen tekisit? Minäpä kerron.

Mirjami on aidosti läsnä ja ihmistä lähellä. Hän on erikoissosiaalityöntekijä ja suurperheen äiti, joten hänellä on aidosti kokemusta ajankäytön hallinnasta, kivusta kiljahtelevien lasten kärräämisestä lääkärinluukulta toiselle ja arjen haasteista, monelle niin tutuista. Avioerosta, luopumisesta, mutta myös uusista aluista ja sinnikkyydestä. Työssään hän on tekemisissä mm. lastensuojelun, mielenterveyssosiaalityön ja maahanmuuton kanssa. Hän tuntee pahan olon, mutta myös hyvinvointipalvelut ja sote-kentän. Mirjami uskoo oikeudenmukaisuuteen ja yhdenvertaisuuteen. Hän iloitsee arjen pienistä, isoista asioista kuten luonnosta ja leipomisesta. Ja koska hän on samasta puusta pitkälti kanssani veistetty, toki kirjatkin hänen elämäänsä läheisesti kuuluvat. Hän leipoo vähintäänkin Espoon parhaat kakut ja välillä on hämmentävää huomata, että kaiken tämän hän hoitaa aina rauhallisesti ja hymyssä suin. Yksikään kakku ei ole (tietääkseni) lentänyt seinään ja aina saamme oman keittiön antimia, kun perheen lapsia juhlitaan. Ja niitähän juhlitaan, koska perheessä on neljä lasta, kaksi bonuslasta ja yksi labradorinnoutajan pentu.

Mirjami on rohkea. Jo nuorena hän toimi mm. yövartijana – johon en iiiiikinä itse olisi taipunut! Hän on ollut rohkea niin kauan kuin muistan. Ekaluokkalaisena (jos oli edes vielä koulussakaan) hän aikanaan katosi toviksi. Ei siinä poliiseja siihen aikaan vielä heti paikalle soiteltu ja lopulta tyttö palasi kotiin – vierailtuaan yksinään Hulluilla päivillä. Pitihän se himoittu kylmälaukku saada, vaikkei äiti suostunutkaan ostoksille lähtemään. Rohkea täytyy olla myös tällaisena aikana, jolloin vaaliehdokkaita yleisesti loukataan, haukutaan ja vähätellään. Että joku on niin rohkea, että asettaa itsensä ehdolle tästäkin huolimatta – tehdäkseen sinun elämästäsi edes hitusen helpompaa sinä hetkenä, kun ehkä tarvitset sosiaali- tai terveysalan palveluja. Silloin on merkitystä, että päättäjissä on tavallisia, arkeen ankkuroituneita ihmisiä. Eivät he ole niitä mediaseksikkäitä julkkiksia, vaan tavallisia ihmisiä, jotka uskovat vaikuttamiseen. Jonkun täytyy olla rohkea ja olen kovin ylpeä siitä, että minun siskoni on.

Mirjami on minun rakas pikkusiskoni. Hän on loistava ehdokas aluevaaleihin, koska hänessä yhdistyy terävä huomiointikyky, aito läsnäolo, suurperhearjen vahvistama huikea organisointikyky ja monipuolinen ammattitaito sosiaalialan eri näkökulmista. Jos etsit ehdokasta, jolla on suuri sydän, aitoa tahtoa toimia sinun eduksesi ja puhe- ja toimintakyky ja tavoitettavuus tallella myös vaalien välissä, annathan tärkeän äänesi Mirjamille. Voit tutustua siskooni tarkemmin täällä: www.mirjamituomikoski.fi. Käy nyt edes katsomassa niitä nappisilmiä ja vertaamassa yhdennäköisyyttä testiversioon nähden 😊

Omasta ja siskoni puolesta kiitän sinua lämpimästi, että luit vaalipropagandani. Tein sen siksi, että toivon sydämestäni hyvää vaalitulosta – niin siskoni kuin espoolaisten puolesta. Samalla haluan muistuttaa kaikkia meitä, että sisaruus on yksi tärkeimpiä asioita elämässä. Huolehdithan sinä omistasi?

Terveyttä ja touhukasta tammikuuta toivottaen,

Marjo

 

Kommentit

18.01.2022 19:53

Eeva

Kiitos suosituksesta, ääneni menee siskollesi!

18.01.2022 20:08

Marjo

Lämmin kiitos arvokkaasta äänestä ja ihanaista ja terveydentäyteistä talvea ❤