28. touko, 2016

Synnytys käynnistyi!

Tätä lasta on kyllä odotettu kauemmin kuin 9 kk, mutta viimeinkin synnytys käynnistyi ja tartuin tuumasta toimeen: ihkauusi blogini näki juuri päivänvalon! Ajankohta valikoitui pitkälti sen mukaan, että nyt oli aika. On aika kertoa uutisia ja paljastaa samalla hieman tulevaa. 

Aloitin verkkokirjakauppaurani osto- ja myyntipäällikkönä Bookplus.fi:lla 2008. Dataclub oli maamme ensimmäinen, jo vuonna 1995 kirjojen välittämisen verkossa aloittanut kirjakauppa, joka sittemmin tunnettiin nimellä Bookplus.fi – suuri kirjallinen ensirakkauteni. CDON:in ostaessa Bookplussan olin rakentamassa uutta verkkokirjakauppaa, joka lanseerattiin 2009. Nämä kaksi sisaryritystä toimivat rintarinnan ja enemmän ja vähemmän komennossani aina vuoteen 2013, jolloin CDON lakkautti Bookplussan toiminnan.

Kirjaihminen on aina kirjaihminen. Kun Adlibris keväällä 2014 lähestyi työtarjouksella, oli päätös helppo. Aloitin Adlibris Finlandin toimitusjohtajana heinäkuussa 2014 ja menneet kaksi vuotta ovat olleet melkoista oppimista ja ahertamista. Kaksi peräkkäistä +30 % kasvuvuotta ovat sisältäneet paljon onnistumisia ja onnellisia hetkiä, mutta vaatineet myös liki sata reissua Tukholmaan, lukemattomia aamuviiden herätyksiä ja jatkuvaa eroa joko perheestä tai tiimistä. Kun sitten tieto CDON:in ja Adlibriksen Market Place –kumppanuudesta tuli, koin ympyrän tavallaan kohdallani sulkeutuvan. Oppisinko vielä kokonaan uutta? Miltä maailma näyttäisi kirja-alan ulkopuolella? Voisinko koskaan innostua muusta tuoteryhmästä kuin kirjoista (minähän jokunen vuosi sitten käväisin kirja-alan ulkopuolella peräti kahden kuukauden ajan :-D).

Olen aina ollut toiminnan nainen. Lähtemispäätös syntyi hiljalleen ja kun kohdalle osui tarjous, josta oli äärimmäisen vaikeaa kieltäytyä, valitsin uudelle polulle astumisen. Niinpä olen irtisanoutunut tehtävistäni ja viimeinen työpäiväni Adlibriksella on 29.7.

Olen sydämestäni kiitollinen kaikista ihanista kirjavuosista. Rakkauteni kirjoja kohtaan säilyy, vaikka ala 1.8. lähtien vaihtuukin kosmetiikan ja hyvinvoinnin puolelle, kun aloitan Oriflame Finlandilla myyntijohtajana. Huikeita, kauniita asioita on luvassa elämääni myös jatkossa. Innolla ja ennakkoluulottomin mielin suuntaan kohti uusia haasteita. Ihan mahtavaa! Pysythän matkassani ja käyt täällä sivuillani kurkistelemassa kuulumisiani. Mitenkähän kulahtaneen kirjamaman mahtaa käydä meikkien ja kauneuden täyteisessä maailmassa? Stay tuned!